Astăzi, un joc de cărți fascinant necesită o atenție deosebită. Acest ghid explică în detaliu tot ceea ce jucătorii trebuie să știe despre regulile jocului Uno. Este un joc simplu și distractiv de jucat cu prietenii. Desigur, veți avea nevoie de un set pentru a juca, care include carti de joc Uno și alte accesorii. Poate fi jucat cazinou online singur sau cu alți jucători. Dar mai întâi este important să înveți cum să joci Uno pentru a-ți maximiza succesul!

Scurt istoric

Înainte de a povesti în detaliu despre Uno, merită să înțelegem cum a apărut acest joc de cărți unic. Jocul a fost dezvoltat de Merle Robbins, un american din Reading, Ohio, în 1971. La scurt timp după aceea, el a vândut drepturile de utilizare a acestuia pentru doar 50.000 de dolari. Cumpărătorul a fost International Games, iar din 1992 a făcut parte din Mattel. Astăzi, a devenit unul dintre cele mai populare jocuri de societate. Succesul său a fost alimentat de regulile foarte simple ale jocului și de o intrigă fascinantă.

Citește și: Reguli Rentz – Cum se joacă Rentz și cum se câștigă.

Aspecte generale ale normelor

După ce ați studiat regulile simple ale jocului Uno, s-ar putea să observați anumite asemănări cu un joc pe care poate că îl cunoașteți și dumneavoastră – Macao. Cu toate acestea, pachetul de cărți din Uno este ușor diferit. Acesta este format din 112 cărți, dintre care majoritatea sunt împărțite în patru culori: albastru, verde, roșu și galben. Cu toate acestea, merită să ne uităm mai atent la compoziția acestui pachet:

  • 19 cărți albastre, numerotate de la 0 la 9;
  • 19 cărți verzi, numerotate de la 0 la 9;
  • 19 cartonașe roșii, numerotate de la 0 la 9;
  • 19 cartonașe galbene, numerotate de la 0 la 9;
  • 8 cărți “Pass” (2 cărți de fiecare culoare);
  • 8 cartonașe inversate (2 de fiecare culoare);
  • 8 cărți “Take 2” (2 cărți de fiecare culoare);
  • 4 wild carduri;
  • 4 Wild Draw 4 cărți;
  • 4 cartonașe goale (câte un cartonaș de fiecare culoare).

În special, cărțile numerotate au câte două cărți cu fiecare valoare de la 1 la 9 și o carte cu valoarea 0. Acum, să trecem la câteva reguli care explică cum se joacă Uno.

Uno, play uno, cum să joc uno, reguli de joc uno

Cum se joacă Uno?

Conform regulilor Uno, jocul poate fi început cu 2, 3 sau 4 jucători. Fiecare jucător primește la început 7 cărți aleatorii dintr-un pachet comun. Apoi se mai extrage încă o carte din pachet, care devine cartea de început a jocului, iar restul formează un teanc din care jucătorii vor extrage cărți în funcție de necesități.

Citește și: Ierarhia mâinilor de poker – cine câștigă jocul?

Jucătorul care are cartea cea mai mare este primul jucător care împarte cărțile. Jocul începe cu jucătorul din stânga dealerului. Sarcina principală este de a pune cărțile pe rând până când jucătorii rămân fără cărți în mână. Urmând instrucțiunile, pot fi așezate cărți cu același număr ca și cartea de pe masă, fără a se ține cont de culoarea acesteia.

De exemplu, dacă pe masă se află o carte albastră cu numărul 7 și aveți în mână o carte verde cu numărul 7, o puteți juca pentru că este același număr. De asemenea, puteți juca o carte albastră cu numărul 5, dacă pe masă se află tot o carte albastră. Dacă în mână nu există o carte care să se potrivească pentru a fi jucată, jucătorii trebuie să tragă o carte din pachet. Este demn de remarcat faptul că multe dintre regulile jocului Uno sunt similare cu instrucțiunile pentru jocul Macao. Asemănarea continuă în ceea ce privește cărțile speciale, dar există și unele diferențe.

Pentru ce sunt cardurile speciale?

Există carti Uno, care îndeplinesc diferite funcții în joc. Primele cărți numerotate pot fi așezate deasupra altor cărți cu aceleași numere sau culori. Cu toate acestea, există și alte tipuri de cărți speciale:

  • Skip: Următorul jucător trece peste rândul său. Această carte poate fi jucată doar peste o carte de aceeași culoare sau peste o altă carte de aceeași culoare.
  • Inversare: schimbă direcția de joc. Pot fi jucate peste cărți de aceeași culoare sau peste aceeași carte.
  • Extragerea 2: Următorul jucător extrage două cărți suplimentare la rândul său. Această carte poate fi jucată peste o carte de aceeași culoare sau peste o altă carte Draw.
  • Wild: vă permite să alegeți orice culoare doriți. Această carte poate fi așezată deasupra oricărei cărți.
  • Wild Draw 4: În plus față de schimbul de culori, următorul jucător va trebui să extragă 4 cărți suplimentare.
  • Cartonașe goale: acestea sunt cartonașe de rezervă, câte una pentru fiecare culoare (albastru, verde, roșu și galben).

Astfel, cărțile speciale din Uno pot fi folosite după culoare sau tip, la fel ca și cărțile numerotate. Singurele excepții de la aceste regulamente Uno sunt cărțile “Wild” și “Wild Draw 4”, care permit o varietate de strategii. Aceste reguli sunt aceleași cu cele ale jocului din Macao. Cu excepția faptului că în acest joc mai cunoscut, jucătorii au culori în loc de 4 costume. În loc de jokeri există ași, în loc de cărți de luat există 2 și 3 cărți, iar în loc de cărți de săritură există 4 cărți. Cu toate acestea, există câteva diferențe în cărțile cu reguli Uno care fac jocul și mai interesant decât Macao.

Citește și: Tabinet – Reguli de joc și cum să câștigi.

Uno

Reguli Uno – punctaj

Scorul este o parte importantă a jocului Uno. Câștigătorul este primul jucător care scapă de toate cărțile, dar primește și un anumit număr de puncte în funcție de cărțile lăsate de ceilalți jucători. Cu cât sunt mai multe cărți și cu cât valoarea lor nominală este mai mare, cu atât mai bine pentru câștigător. Fiecare carte are un punctaj propriu:

  • Cărțile cu numere de la 0 la 9: sunt evaluate în funcție de numărul lor. De exemplu, un 4 galben aduce 4 puncte, iar un 9 albastru aduce 9 puncte. Un 0 roșu este evaluat la 0 puncte.
  • Trageți 2, cărți de inversare și de săritură: fiecare aduce 20 de puncte.
  • Wild și “Wild Draw 4”: fiecare aduce 50 de puncte.

Ținând cont de aceste reguli, un jucător de Uno câștigă atunci când acumulează 500 de puncte. Bineînțeles, cu prietenii, puteți face modificări la regulile de întoarcere a Uno și puteți juca până la un anumit număr de puncte.

Există, de asemenea, câteva reguli suplimentare de Uno pentru a vă ajuta să jucați ca un adevărat profesionist:

  • Dacă a mai rămas o singură carte în mână, trebuie să spui “Uno”, altfel vei fi penalizat cu o tragere de 4 cărți.
  • Dacă pachetul de cărți de tragere se epuizează, acesta trebuie amestecat și repus în joc.
  • Cartea “Wild Draw 4” poate fi jucată numai dacă nu există nicio carte de aceeași culoare, număr sau tip ca și cartea de pe masă.
  • Dacă se suspectează că un alt jucător are cartea dorită, puteți să-i cereți acestuia să își arate mâna. Dacă acesta are cartea, trebuie să tragă 4 cărți suplimentare ca penalizare. Dacă este nevinovat, trebuie să trageți 6 cărți.
  • Cardurile goale pot fi folosite ca înlocuitori pentru cardurile pierdute și pot fi create noi tipuri de carduri.
  • Într-un joc cu doi jucători, Reverse acționează ca o carte de trecere.

Merită să ne amintim că bonusul mozzart casino este oferit pentru toți jucătorii noi. Merită să profitați de el pentru cei care caută un loc pentru divertisment atractiv și interesant.