Pokerul este cel mai popular joc de noroc din lume. Este nevoie de noroc pentru a aduna cărți de poker maini bune pentru a câștiga. Cu toate acestea, este de asemenea important să aplicați diferite strategii pentru a vă asigura că sunteți pe drumul cel bun. Acest articol va vorbi despre ierarhia combinațiilor de poker, despre cele mai bune mâini de poker, despre modul în care sunt determinați câștigătorii în caz de remiză și despre alte caracteristici ale jocului.

 Mâinile de poker și rolul lor în câștig

Regula de bază a pokerului este de a avea una dintre cele mai bune combinații de poker dintre toți jucătorii de la masă. O combinație este formată din două cărți din mâna jucătorului și restul cărților care sunt împărțite de dealer la masă. Pentru a câștiga, trebuie să ai cea mai puternică mână posibilă. Jucătorii experimentați folosesc o varietate de strategii pentru a câștiga chiar dacă nu au cele mai bune cărți.

De exemplu, puteți avea o mână care nu este cea mai puternică, dar vă puteți comporta ca și cum ați avea o combinație bună, cum ar fi o chintă. Esența unei astfel de strategii este de a-i forța pe ceilalți jucători să se debaraseze de cărțile lor și să câștige fără a-și arăta cărțile la final. Bineînțeles, această tactică implică mult risc – nu există un mijloc de aur aici, participantul fie pierde totul, fie ia potul. Este important să cercetați cele mai bune camere de poker online și să jucați folosind o varietate de strategii eficiente.

Citește și: Tabinet – Reguli de joc și cum să câștigi.

Jucătorii experimentați cunosc ierarhia cărților, știu care este cea mai bună mână de pornire la poker, știu ce mână trebuie să renunțe și când trebuie să pluseze. Jocul vă permite să începeți cu o combinație puternică la început, sau să o construiți treptat pe măsură ce pariați. Este important să știi care culoare este mai mare la poker și ce mâini sunt considerate puternice pentru a putea manipula cărțile.

Acest articol se referă la regulile unui joc clasic, cum ar fi Texas Hold’em, precum și la ierarhia tradițională “înaltă” a combinațiilor aplicabilă la majoritatea jocurilor de poker. Este important de reținut că există și alte variante de poker, cum ar fi Pot Limit Omaha, cu reguli diferite. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că aveți cunoștințe suficiente despre regulile jocului ales înainte de a vă așeza la masa de poker.

În varianta clasică a pokerului nu există reguli stricte despre cum anume se face o combinație câștigătoare. Un jucător poate să lase cele 2 cărți primite de la dealer și să ia încă 3 cărți de sus, este posibil să creeze o combinație de cărți în mână și să folosească perechi de poker de pe masă, sau să folosească toate cele 5 cărți de pe masă. Este important să se ia în considerare faptul că la masă poate exista un alt jucător care poate avea, de asemenea, planuri de a folosi aceste cărți.

Citește și: Bonus Rotiri Gratuite Casa Pariurilor – 321 Rotiri Gratis.

Înainte de a trece la ierarhia mâinilor de poker, merită menționat faptul că cărțile de poker își păstrează valoarea – ordinea cărților în poker este aceeași ca în majoritatea celorlalte jocuri de cărți. Asul are cea mai mare valoare, urmat de Rege, Damă, Valet și restul cărților în ordine descrescătoare.

Cele mai bune combinații de poker

Citește și: Reguli Popa Prostu joc de cărți – Cum se joacă și câștigă.

Cele mai bune combinații de poker

Pentru a-ți crește șansele de câștig la poker 5 carti, trebuie să alcătuiești cea mai bună combinație câștigătoare. Există o ierarhie a mâinilor de poker, care va fi discutată în continuare:

  • Costum regal plat. Cea mai puternică combinație de cărți din poker este chinta la dama straight flush. Aceasta îi garantează proprietarului un câștig. Pentru această combinație trebuie să aveți 5 cărți de aceeași culoare care merg în ordine: valet, damă, rege și as.
  • Chintă de culoare. Una dintre cele mai bune mâini de poker este chinta, în care există 5 cărți de aceeași culoare în ordine. Se poate strânge doar o singură chintă regală, dar toate celelalte cărți pot forma o chintă de culoare.
  • Kare. Un Kare este format din 4 cărți de același rang, iar a cincea carte poate fi orice carte. De exemplu, 4 dame și un 6. Această combinație vă permite să câștigați chiar și în caz de remiză.
  • Casa plină. Un full house este un trei și o pereche. De exemplu, 3 valeți și 2 dame.
  • Trageți apa. O culoare este un poker de culoare pe 5 cărți, fără o secvență obligatorie. De exemplu, 3, 5, 8, valet și rege.
  • Strada. O chintă este o combinație consecutivă de 5 cărți, nu contează culoarea. De exemplu, 6 inimi, 7 trefle, 8 inimi, 9 inimi și 10 romburi.
  • Troica. Un triplu este format din 3 cărți de același rang, celelalte 2 fiind irelevante. De exemplu, 3 dame și 3 valeți.
  • Două perechi. Pe o mână de perechi poker 2 carti?  Există o șansă de a câștiga dacă adversarii tăi nu au cărți atât de bune. De exemplu, 2 cinci și 2 dame.
  • Pereche. O pereche este formată din 2 cărți de același rang, iar celelalte cărți completează combinația. De exemplu, 2 valeți, 7, 9 și un rege.
  • Cartea de sus. O combinație de 5 cărți aleatorii de culori diferite care nu se încadrează în alte categorii. Cea mai mare carte poate avea o valoare.

Acum că am discutat despre ierarhia mâinilor de poker la Casino Efortuna, este important să vorbim și despre showdown-uri, deoarece acestea sunt de asemenea importante. Cunoașterea celor mai bune mâini de poker nu este suficientă, ordinea cărților joacă și ea un rol important. Folosind cele mai bune bonusuri de cazinou online puteți trece la divertisment cu posibilitatea de a câștiga bani reali.

Mâini de poker - ce trebuie să faci în caz de remiză?

Mâini de poker – ce trebuie să faci în caz de remiză?

Există situații în care mai mulți jucători au mâini de poker de start la fel de bune, iar rezultatul se încheie cu o remiză. Regulile de departajare vă vor ajuta să vă alegeți mai bine cărțile, mai ales când vine vorba de mâini de poker precum două perechi, costume sau trei. Reguli de showdown:

  • Street Flush: În caz de egalitate, chinta cu cea mai mare carte maximă câștigă. De exemplu, dacă prima mână este formată din cărțile 6, 7, 8, 9 și 10, iar a doua mână este formată din 9, 10, valet, damă, rege, câștigă jucătorul care are a doua mână cu valetul mai mare decât regele. Același lucru se întâmplă și în cazul unei chintă simplă.
  • Kare: Kare cel mai mare câștigă, dar dacă cei doi jucători au aceleași cărți, intră în joc o a cincea carte numită “kicker”. În acest caz, câștigă jucătorul care are cea mai mare carte “kicker”.
  • Full House: 3 cărți de același rang fac diferența – jucătorul cu rangul cel mai mare câștigă. Dacă doi jucători au cărți de același rang, câștigă cel care are celelalte 2 cărți de rang mai mare.
  • Culoare: câștigă jucătorul care are cea mai mare carte maximă (ca în cazul unei chintă de culoare). Este important de reținut că nu se ia niciodată în considerare culoarea cărții.
  • Trei cărți la fel: 3 cărți de aceeași valoare determină câștigătorul, iar dacă doi jucători au aceleași cărți, celelalte 2 cărți sunt luate în considerare – câștigă cea mai veche carte.
  • Două perechi: în acest caz, câștigă jucătorul cu perechea cea mai mare. Dacă ambii jucători au aceeași pereche, se ia în considerare cealaltă pereche la egalitate, iar în cazuri extreme, chiar și “kicker-ul” este folosit pentru a determina câștigătorul. Același lucru se întâmplă și cu o singură pereche.