Dacă doriți să găsiți un joc de cărți complex și interesant, care vă va provoca strategic, ar trebui să acordați atenție jocului rentz online, cunoscut și sub numele de Renzo. Jocul a apărut în Franța în secolul XX și de atunci a devenit celebru în întreaga lume. Tot ceea ce este necesar este să înveți regulile la maxbet casino și particularitățile divertismentului.

Jocul de cărți Renzo – cum funcționează?

Dacă ați mai jucat bridge înainte, vă va fi destul de ușor să înțelegeți totul despre regulile lui Rentz. Rentz este similar în principiu cu bridge-ul, cu mai multe runde de joc. Fiecare rundă cere jucătorului să atingă anumite obiective, ceea ce face ca jocul să fie o adevărată provocare.

Dacă un jucător este în pană de idei pentru jocuri de cărți distractive pe care să le joace cu prietenii, rentz va fi o opțiune excelentă. Spre deosebire de jocurile simple, unde lucrurile pot deveni repetitive și chiar plictisitoare, acest joc de cărți are alte 8 mini-jocuri foarte cunoscute:

  • Whist;
  • Rentz;
  • Levata;
  • The Red Lady;
  • Dame;
  • Caro;
  • jocul de 10 trefle, etc.

Astfel, rentz oferă multe jocuri diferite și distracție garantată. Dacă aceste mini-jocuri sunt familiare, jucătorul nu numai că știe regulile rentz, dar are și o șansă bună de a câștiga.

Deoarece Rentz este format din mai multe runde secundare, se recomandă să salvați rezultatele într-un tabel, iar la final veți putea determina câștigătorul. În ceea ce privește numărul de jucători, expresia “cu cât mai mulți, cu atât mai bine” este destul de potrivită pentru acest joc. Conform regulilor lui Rentz, jocul este jucat în mod ideal de cel puțin 3 persoane, dar pot participa până la 8 jucători.

Citește și: Ierarhia mâinilor de poker – cine câștigă jocul?

Caracteristicile runde de joc

Așa cum am menționat mai sus, în ceea ce privește regulile rentz joc necesită cunoașterea principiilor altor 8 jocuri și a regulilor înainte de a începe. Pentru a respecta toate aspectele regulilor, este important să vă asigurați că jocul se joacă în sensul acelor de ceasornic și că fiecare jucător așează o carte. De asemenea, deoarece sunt implicate mai multe runde, trebuie să acordați suficient timp, care va crește în funcție de numărul de participanți.

Regulile de bază ale lui Rentz includ:

  • Jocul de cărți este format din 8 runde secundare, pe care fiecare jucător trebuie să le aleagă pe rând. Aceasta înseamnă că, dacă la masă sunt 4 jucători, trebuie jucate în total 32 de runde de joc.
  • Una dintre cele mai importante reguli de la Rentz se referă la distribuirea cărților. În funcție de numărul de jucători, se distribuie un anumit număr de cărți. Fiecare jucător ar trebui să aibă 8 cărți în mână, deci pentru 3 persoane, ar trebui să fie distribuite 24 de cărți. Pentru a face acest lucru, cărțile trebuie să fie amestecate bine, apoi trebuie împărțite.
  • Jucătorii aleg pe rând jocul secundar dorit – din punct de vedere al regulilor de joc, trebuie să completezi toate cele 8 mini-jocuri, dar jucătorii urmează propria ordine și așa se desfășoară jocul.
  • În jocul de cărți Renz, câștigă cel care înscrie cele mai multe puncte în jocurile cu plusuri, dar nu are prea multe pierderi în jocurile cu minusuri.

Deoarece există mai multe opțiuni de punctare, este înțelept să discutați cu ceilalți jucători înainte de începerea jocului și să decideți ce regulă va fi folosită pentru punctarea celor 8 jocuri. Cu toate acestea, indiferent de regula de joc folosită, principiile de bază rămân aceleași – unele jocuri sunt negative, iar altele sunt pozitive, așa că modul de joc Rentz este destul de standard din acest punct de vedere.

Pentru a nu te gândi la posibile greșeli, poți juca Renzo online. Alegând un cazinou care oferă o astfel de distracție puteți obține și bonus de înscriere gratuită la cazinou, ceea ce nu face decât să crească șansele de câștig.

Rentzz

Citește și: Bonus Rotiri Gratuite Casa Pariurilor – 321 Rotiri Gratis.

Cum se joacă fiecare mini-joc

Pentru a înțelege cum se joacă Renzo, este important să luăm în considerare caracteristicile mini-jocurilor:

  • Whist este scopul jocului pentru a ajunge în vârf. Jucătorii de whist Tabel whist vor trebui să colecteze cât mai multe mâini cu puncte înalte și să obțină cel mai bun scor. Fiecare mână luată adaugă 50 de puncte.
  • Red Lady – spre deosebire de Vista, această rundă se joacă într-o poziție dezavantajoasă, așa că trebuie să te ferești de o scădere mare a scorului. Misiunea jucătorilor este de a evita Regele de Pică, care aduce cea mai stabilă reducere de -200 de puncte.
  • 10 de treflă este un joc opțional, iar scopul său este de a aduna cât mai multe trefle mai repede decât ceilalți jucători. Cea mai importantă carte din acest joc este, după cum sugerează și numele, 10 de treflă. Zece de treflă aduce 200 de puncte.
  • Dame – la fel ca jocul de Dame Roșii, jocul de dame este un joc cu minus, în care este bine să nu pierzi prea mult scorul. Trebuie să te ferești de dame și să încerci să ai cărți mai puține. Fiecare damă îți ia 40 de puncte.
  • Caro este un joc în care nu trebuie să iei dame, mai ales când vine vorba de cărți mari. Acestea reduc scorul, deoarece este totuși un joc pe minus. Fiecare pătrățel înseamnă o reducere de 30 de puncte.
  • Levata – toate mâinile pe care un jucător le ia în acest joc pot duce la pierderea de puncte, așa că aveți grijă să nu câștigați cărțile altor jucători. Fiecare mână luată elimină 50 de puncte.
  • Totali este un joc în care un jucător are un avantaj dacă are în mână cele mai mici cărți, deoarece cele mai mari cărți scad scorul.

Citește și: Tabinet – Reguli de joc și cum să câștigi.

Doizece rentz – trebuie să înscrii cât mai multe puncte și să termini cărțile înaintea celorlalți jucători. O carte este plasată în centrul mesei, iar jucătorii își adaugă cărțile, care trebuie să fie mai mici sau mai mari, la continuarea cărții plasate. Jucătorul care scapă primul de cărțile din mâna sa primește 400 de puncte, al doilea jucător primește 200 de puncte, iar al treilea jucător primește 100 de puncte.