Acest articol va discuta despre cele mai bine platite joburi din românia și despre locurile de muncă vacante aferente. De asemenea, trebuie subliniat faptul că, indiferent de locul din țară în care utilizatorii își caută un loc de muncă, industriile discutate mențin salarii medii ridicate.

Dacă nu ați reușit încă să vă decideți asupra viitoarei profesii sau dacă trebuie să vă schimbați radical locul de muncă, nu trebuie să vă fie teamă să o luați de la zero. Atunci când vă mutați într-un nou domeniu de muncă, este important să vă asigurați că vă place cu adevărat. În plus, este probabil ca locurile de muncă bine plătite să fie primul lucru de care vor fi interesați cei care își caută un loc de muncă.

Cele mai bine plătite zone

Deloc surprinzător, sectorul IT este locul în care profesioniștilor li se oferă cele mai bine platite meserii, dar nu este singurul loc în care se pot găsi salarii mari. Potrivit raportului eJobs HR Review & Trends, domenii precum dreptul, contabilitatea și asigurările, serviciile bancare și financiare, precum și ingineria și producția oferă, de asemenea, oportunități bune pentru profesioniști. Merită să aruncați o privire mai atentă la nivelul salariilor în funcție de domeniu:

  • În IT, venitul mediu net la nivel național a fost de 5.731 de lei pe lună în 2018. În sectorul juridic, venitul mediu lunar este de 4.571 RON, iar în sectorul bancar ajunge la 4.226 RON.
  • IT, juridic și bancar sunt doar câteva dintre meserii bine platite în România în care venitul mediu net depășește pragul de 4.000 RON. O serie de domenii precum finanțe și contabilitate, asigurări, administrație publică și inginerie se apropie de această sumă.
  • Locuri de muncă bine plătite în domeniul IT. Potrivit mai multor studii salariale din țară, un director IT poate câștiga până la 2.000 de euro pe lună. Salariul unui manager de proiect este în medie de 1.500 de euro, iar salariul unui manager IT este de aproximativ 2.300 de euro pe lună.
  • În mod evident, veniturile medii care pot fi obținute în domeniul IT depind de specializarea și experiența lucrătorului. Potrivit studiului Brainspotting IT&C Talent Map 2017-2018, un specialist în asigurarea calității a putut câștiga între 850 și aproape 4.000 de euro. Un dezvoltator de software putea avea un venit mediu între 1.000 și aproximativ 5.000 de euro. Un administrator de rețea poate câștiga între 700 de euro și 4.000 de euro.
  • Servicii bancare și financiare. Trebuie remarcat faptul că top joburi bine platite în sectorul bancar este tipic pentru posturile de middle și senior management și poate ajunge la 4.000 de euro. Pe de altă parte, salariul unui manager poate fi de aproximativ 1.200 de euro pe lună, iar cel al unui specialist în riscuri de până la 1.100 de euro.
  • Salarii mari în inginerie și producție. Parcul auto național are peste 4,5 milioane de vehicule. Pe lângă fabricile de automobile, există multe companii producătoare de piese auto care caută în mod constant ingineri specializați. Dacă acest domeniu este atractiv, este recomandat să vă înscrieți la un colegiu tehnic pentru a vă specializa în inginerie auto. Salariul pentru un inginer debutant poate începe de la aproximativ 650 de euro și poate ajunge până la 2.000 de euro, în funcție de experiență.
  • Locuri de muncă bine plătite în contabilitate și asigurări. Un director financiar din România poate câștiga un salariu mediu lunar de până la 2.500 de euro, în timp ce în contabilitate, venitul mediu poate ajunge la aproape 1.000 de euro pe lună.
  • Joburi bine plătite în marketing și vânzări. Un director de vânzări și marketing poate câștiga până la 1.476 de euro pe lună. Un vânzător poate câștiga între 600 și aproape 900 de euro, în timp ce un director de vânzări poate câștiga în jur de 1.400 de euro. În marketingul digital din România, salariile variază între 600 și 1.500 de euro.
  • Externalizarea proceselor de afaceri și centrele de servicii. Multe centre de externalizare a serviciilor din România oferă cele mai bune locuri de munca și salarii bune, inclusiv pentru începători. Un operator de call center poate primi în medie aproximativ 500 de euro pe lună. Totuși, dacă angajatul vorbește o limbă străină, venitul crește semnificativ. Cele mai bine plătite limbi străine sunt suedeza, daneza, finlandeza și olandeza. Pe de altă parte, un manager de call center poate avea un venit mediu de 1.100 de euro.

Citește și: Superbet Contact – Cum contactezi echipa suport Superbet.

Locurile de muncă bine plătite ale viitorului

Locurile de muncă bine plătite ale viitorului

Trăim într-o eră a progresului tehnologic și informațional rapid, ceea ce înseamnă o schimbare și o transformare constantă a pieței muncii din secolul XXI. Nevoia de specializări se face deja simțită pe piața muncii. Chiar dacă oferta nu este încă foarte mare, specializările vor fi solicitate pentru o serie de alte ocupații bine plătite care vor fi solicitate în viitor. Potrivit unui studiu realizat de Business Insider, cele mai platite joburi  și ocupații vor fi în viitor:

  • Hacker etic. Pentru a deveni un hacker etic trebuie să vă specializați în domeniul ciberneticii. Companiile trebuie să își testeze sistemele și software-ul cu ajutorul unor astfel de specialiști pentru a identifica eventualele vulnerabilități de securitate. Potrivit INFOSEC Institute America, salariul mediu lunar al unui hacker etic poate ajunge la 75.000 de euro.
  • Statisticianul Glassdoor estimează statisticienii care analizează riscurile financiare pentru companii de asigurări, bănci, firme de consultanță și guvern cu un salariu mediu lunar de aproximativ 87.000 de euro.
  • Epidemiolog. Având în vedere necesitatea de a identifica cauzele diferitelor boli și de a cerceta noi tratamente, profesia de epidemiolog are potențialul unei cariere de succes. Salariul mediu al unui epidemiolog este deja de 73.239 de euro și nu va face decât să crească în viitor.
  • Dezvoltator front-end. Deși este o meserie actuală, aceasta este și profesia viitorului. În prezent, câștigul mediu al unui senior frontend developer poate ajunge la aproape 82.000 de euro. Domeniul IT este menit să devină unul dintre cele mai bine plătite locuri de muncă în viitor.

Citește și: Reguli Whist Joc de Cărți – Cum se joacă Wist și Strategii.

Orașele cu cele mai mari salarii din țară

Orașele cu cele mai mari salarii din țară

Sunt multe localități din România în care există cele mai bune joburi pentru profesioniști în diferite domenii. Este de înțeles că București-Ilfov rămâne în continuare în fruntea listei regiunilor cu cele mai mari salarii, deoarece oferă cele mai multe locuri de muncă din România în diferite sectoare.

Salariul mediu lunar în București-Ilfov este de aproximativ 3000 RON. În vestul țării, salariul mediu este de aproximativ 2700 RON pe lună, scăzând spre centrul țării la 2500 RON. Chiar dacă salariul nu este singurul și poate nici principalul factor de motivare în alegerea unui loc de muncă, toată lumea ar fi de acord că acesta are totuși o anumită importanță.

Citește și: Totul Despre Cum Se Joacă Macao – Reguli Macao.

Cazinoul ca destinație cu venituri ridicate

Cazinourile sunt o destinație extrem de profitabilă, deși prezintă și riscuri ridicate. Există mai multe aspecte care fac din cazinou amiral una dintre destinațiile cu potențial mare de plată:

  • Volumul mare de venituri: cazinouri, atrage un număr mare de clienți. Jocuri precum slot machines, poker, blackjack și ruleta pot genera venituri semnificative.
  • Rentabilitate ridicată: o unitate de jocuri de noroc poate obține profituri semnificative de pe urma clienților care joacă pe bani reali. Cluburile de rețea merită să fie luate în considerare separat. Ca un bonus atractiv, jucătorii primesc jocuri de cazino online gratuite, care sunt favorabile atât pentru platformă, cât și pentru jucători.
  • Lux și divertisment: cazinourile creează o atmosferă luxoasă și oferă o gamă largă de divertisment, de la restaurante și cluburi de noapte la spectacole și spa-uri. Acest lucru ajută la atragerea unui public mai larg și la creșterea veniturilor.