Jocul de cărți Whist este perfect pentru cei care iubesc provocările și competiția. În ciuda complexității sale, este ușor de învățat, iar unele dintre caracteristici pot fi adesea preluate din mers. În ceea ce privește regulile de Whist, acestea sunt de fapt destul de simple. Puteți afla mai multe despre ele, alte nuanțe ale jocului și strategii câștigătoare citind acest articol.

Cum se joacă whist?

Whist este considerat unul dintre jocurile de cărți clasice, foarte popular încă din secolul al XVIII-lea. În societate sau între prieteni, a fost mult timp favorizat chiar și în cercurile de elită, iar mai târziu a contribuit la apariția jocului de bridge. Deși unii jucători consideră că sistemul de reguli de Whist este destul de complicat, adevărul este că totul depinde de practică. După ce l-au jucat de câteva ori, chiar și jucătorii neexperimentați nu numai că s-au obișnuit cu el, dar au ajuns să îl iubească, considerându-l unul dintre favoriții lor.

După ce ați învățat cum să jucați Whist, puteți vedea că jocul necesită atenție și logică. Prin urmare, este ideal pentru persoanele care doresc să antreneze aceste abilități. În ceea ce privește numărul de jucători, joc de carti Whist se joacă cel mai bine dacă grupul este format din 3-6 persoane. Ideal ar fi 4, dar și alte variante sunt potrivite pentru distracție.

Citește și: Totul Despre Cum Se Joacă Macao – Reguli Macao.

Tot ce este necesar este un pachet din care se selectează doar anumite cărți în cantități limitate, astfel încât jocul să se joace cu 8 cărți de persoană. Dacă sunt programați să participe 3 jucători, vor fi necesare 24 de cărți, iar cărțile extrase din joc vor fi întotdeauna cele mai tinere. Deoarece Whist joc de carti constă din mai multe mini-jocuri, este recomandabil să înregistrați rezultatele și nu uitați să acordați suficient timp pentru a stabili câștigătorul. Uneori, jocul poate fi lung, mai ales atunci când participanții sunt la început și nu știu să joace foarte bine.

Dacă doriți să obțineți mai multe opțiuni în materie de jocuri de cărți, puteți încerca alte distracții populare, cum ar fi Tab, Macau și Kems. La fel de popular este și Netbet casino live care oferă diverse jocuri de masă cu un dealer real și alți jucători online.

whist, joc de cărți whist, cum să joci whist

Reguli de joc

Pentru a ști cum să joci whist în mod corespunzător, ai nevoie de o masă. Nu vă faceți griji, nu este nimic complicat în pregătirea acesteia. Jucătorii vor avea nevoie de un pix și o hârtie, iar întrebarea rămâne câți oameni sunt implicați în acest joc. Aici vom lua în considerare un exemplu atunci când pentru joci ro Whist sunt 4 jucători care stau la masă. Vom începe prin a scrie numerele pe foaie în următoarea ordine: 1, 1, 1, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 8, 8, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 1, 1, 1.

Astfel, există patru numere 1 și tot atâtea numere 8 în lista regulilor de joc Whist. Acestea reprezintă jocuri cu 1 și jocuri cu 8. În jocul 1, fiecare participant primește o carte de joc conform regulilor de Whist. În mod similar, în jocul 8, fiecare primește 8 cărți și așa mai departe pentru fiecare număr de pe listă.

Citește și: Fortuna Bonus Fără Depunere 2023 – Rotiri Gratuite la Sloturile Anului.

Este important de reținut că regulile privind numărul de cărți de joc în “Vista” diferă în funcție de joc și de numărul de jucători. Astfel, dacă în joc sunt 4 jucători, vor fi necesare 4×8=32 de cărți. În cazul în care sunt 5 jucători, vor fi necesare 5×8=40 de cărți. Acestea sunt împărțite începând cu cele mai mari cărți (as, regină, damă, regină și așa mai departe) până când se ajunge la un număr suficient, conform regulilor jocului “Whist”.

Pentru a face tabelul, trebuie să aveți două coloane pentru fiecare jucător: în prima, care este îngustă, jucătorul indică pariul (de exemplu, dacă a spus că joacă 2 mâini într-un joc de 3). În cea de-a doua, care ar trebui să fie puțin mai mare, se va înregistra scorul calculat după fiecare joc.

Caracteristicile jocului

Jocul de Whist este foarte simplu și distractiv. Mai jos este descris pas cu pas întregul joc, ținând cont de reguli:

  1. Fiecare jucător primește o carte Whist în sensul acelor de ceasornic. Din punct de vedere al regulilor Whist, jocul constă în mai multe jocuri, iar în fiecare joc se împart mai multe cărți decât în jocul anterior. În primul joc, se împarte o carte, în al doilea joc se împart două cărți, în al treilea joc se împart trei cărți și așa mai departe până la al optulea joc. Când primele opt jocuri se termină, distribuția se face în ordine inversă, adică 7 cărți de persoană, apoi 6, 5, 4, 3, 2 și, în final, una. După ce s-a împărțit prima rundă de cărți în jocul de Whist, o carte trebuie pusă cu fața în sus. Acesta este avantajul jocului, având în vedere culoarea. Singurele jocuri în care atuul nu este așezat în jos sunt jocurile cu 8 cărți.
  2. La începutul rundei, fiecare participant estimează scorul pe care crede că îl va obține cu ajutorul atuului. Cărțile sunt numărate în ordine crescătoare, asul fiind considerat cel mai mare.
  3. În continuare, notați scorurile acordate de jucători pe foaia pregătită la început.
  4. Fiecare jucător pune o carte jos în sensul acelor de ceasornic. Cartea trebuie să fie de aceeași culoare cu cea a primului jucător sau a dealerului (o persoană care nu participă la joc). În cazul în care un participant nu are culoarea cerută, trebuie să joace atu. Dacă nu are un atu, trebuie să împartă una dintre celelalte cărți pe care le are în mână. Mâna este câștigată de jucătorul care are cel mai mare atu sau, dacă nu s-a jucat niciun atu, de persoana care are cea mai mare carte din suita inițială.

Cu toate acestea, la final există o condiție care trebuie luată în considerare, și anume că și jucătorul care pariază cu mâinile corecte câștigă jocul. De exemplu, într-un joc cu 2 cărți, există două mâini. Nu este suficient să câștige fiecare dacă nu s-a pariat pentru a le câștiga pe amândouă. Într-un Vista cu 1 carte, jucătorul are o singură mână, astfel încât putem spune că un 0 sau un 1 este aruncat. Relația dintre pariul inițial și mâinile câștigătoare este una dintre cele mai complexe reguli de Whist.

vist

Numărarea punctelor obținute

După cum ați putut vedea, există multe de învățat despre regulile jocului de whist. Cu toate acestea, pe lângă faptul că trebuie să știți cum să jucați, trebuie să învățați și cum să efectuați calculele corecte pentru a determina câștigătorul jocului. În acest caz, notițele luate în timpul jocului vă vor fi foarte utile.

Primul lucru care trebuie verificat în timpul numărătorii este predicția fiecărui jucător. Cei care ajung la cea declarată primesc 5 puncte fiecare, la care se adaugă numărul de mâini câștigate. În regulile de Whist, spre deosebire de multe cazinouri cu jocuri de noroc online, cărțile nu au nicio semnificație în creșterea scorului.

Citește și: Meciuri Live Stream: Case de Pariuri cu Streaming Live.

Astfel, indiferent dacă un jucător are A sau 9, el câștigă dacă adună o mână sau pariază. Dacă un jucător pariază 0 și nu culege nicio mână, primește 5 puncte. La polul opus, cei care pierd primesc un punct de penalizare pentru fiecare mână suplimentară distribuită sau pierdută. De exemplu, dacă într-o partidă de 4 jucători, unul dintre ei a spus că face 0, dar a luat totuși o mână, el va avea -1. Punctajul este înscris în a doua coloană a tabelului, iar în cazul unei pierderi, jocul este întrerupt, adică se reduce numărul de mâini care a fost indicat la început.

Dacă toți jucătorii sunt de acord, premiile și penalizările pot fi adăugate la regulile Vista. Adică, dacă cineva câștigă 10 jocuri la rând, primește 30 de puncte. Dacă pierde 10 jocuri la rând, pierde 10 puncte, conform noilor reguli de Whist. Câștigătorul este jucătorul cu cele mai multe puncte pentru cele mai multe predicții corecte.

Tipuri de joc de cărți Whist

Tipuri de joc de cărți Whist

În ceea ce privește regulile jocului Vista, există mai multe tipuri de joc care au devenit populare în diferite părți ale lumii de-a lungul timpului:

  • Whist german, un joc de dublu cu miză;
  • Viermi;
  • Whist sau pică solo.

În rândul populației românești, cel mai popular joc de cărți “Whist” este cel descris mai sus. În plus, participanții au la dispoziție două moduri de a juca și depinde de fiecare individ care dintre ele să o aleagă: puteți juca ca jucător obișnuit sau puteți rămâne dealer și nu luați parte la proces.

Dealerul rămâne doar în rundele cu 1 și 8 cărți, iar fiecare jucător trebuie să fie dealer o singură dată, astfel încât punctele să fie distribuite în mod echitabil. Astfel, mutările cu 1 și 8 cărți vor fi jucate în funcție de numărul de jucători – 4 jucători înseamnă 4 mutări cu 1 și 4 cu 8. De asemenea, Whist joc de carti online este disponibil pentru utilizatorii de jocuri de noroc de divertisment în timp real într-un cazinou live cu dealeri reali. Acest format de joc are, de obicei, reguli simplificate și este considerat cel mai atractiv pentru pasionații de jocuri de noroc.

5/5