Mulți jucători, atunci când aud cuvântul “craps”, îl asociază adesea cu jocurile de noroc, în special în filme, și tind să creadă că este un fel de termen complicat pentru jocurile de noroc. De fapt, “craps” nu este altceva decât o distracție înrudită “barbutu” sau un joc de zaruri. Pentru a afla care sunt cele mai importante reguli de barbut și cum puteți câștiga la acest joc, puteți citi mai departe.

Un mic istoric de fond

Jocul Bărbuț este puțin cunoscut, deoarece există puține informații despre el în surse oficiale. Acest lucru se datorează în principal faptului că jocul este foarte vechi și există mai multe ipoteze cu privire la originea sa:

  • O teorie este că jocul de zaruri a fost inventat de soldații romani. Aceștia au folosit probabil oase de porc în loc de zaruri și o masă improvizată din scuturi în loc de un cadru de lemn.
  • O altă teorie spune că acest tip de joc de zaruri se bazează pe jocul Al Dar din Orientul Mijlociu.
  • A treia ipoteză, de altfel, cea mai verificată și detaliată, afirmă că barbut este de fapt o formă simplificată a jocului complex “Azard”, inventat de jucătorii englezi în secolul al XIV-lea. De la aceștia, în secolul al XIX-lea, jocul a ajuns la francezi, iar un aristocrat francez pe nume Bernard Xavier Philippe de Marigny de Mandeville a adus jocul în Statele Unite, mai exact în New Orleans.

Aici, jocul a evoluat și s-a “îmbunătățit”. De exemplu, versiunea lui Mandeville a inclus o vulnerabilitate despre care jucătorii vorbesc adesea folosind anumite zaruri și o anumită metodă de pariere. Pentru a evita această practică, americanii au introdus opțiunea de pariere “no pass”, o opțiune care se regăsește încă în unele variante de blackjack.

Citește și: Superbet Bonus Fără Depunere.

Cum pentru a juca Barbut?

Barbut poate fi jucat cu cel puțin doi jucători. Jucătorii pariază pe rezultatul total al celor două zaruri aruncate. Conform jocului Barbut, un jucător primește zaruri (în cantitate de 2 bucăți) pe care le aruncă pe suprafața de joc. După ce sunt aruncate și oprite, acestea formează împreună un număr. Rezultatele pot avea trei variante:

  • Natural: dacă suma a două zaruri arată numerele 7 și 11, runda este câștigată instantaneu de cel care a aruncat. Acesta este gata să arunce din nou zarurile.
  • Kreps: înseamnă de fapt o rundă pierdută. Dacă suma celor două zaruri dă 2, 3 sau 12, runda este considerată pierdută. Cu toate acestea, cel care aruncă are o altă șansă de a arunca zarul, sperând ca a doua oară să iasă 7 sau 11.
  • Punct: egalitate, o rundă neutră atunci când zarurile arată 4, 5, 6, 8, 9 sau 10. După cum sugerează cuvântul “punct”, este de fapt un punctaj atașat numărului obținut la prima aruncare (4, 5, 6, 8, 9 sau 10). Astfel, pentru a câștiga, jucătorul mai aruncă zarurile încă o dată până când obține numărul dorit. Pe măsură ce se adaugă puncte, este clar că zarurile trebuie să arate acum “doi”. Pentru această categorie de puncte, dacă apare un “7”, runda s-a încheiat. Nu există nicio șansă de a arunca din nou zarurile.
  • Pe lângă aceste mecanisme generale de joc Barbut, există câteva reguli complicate:
  • Trece/nu trece. Masa de blackjack are atât numere și zaruri pe ea, cât și linii și litere. Pariurile Pass sau Don’t Pass sunt stabilite la locațiile acestor linii, în funcție de alegerea participanților. Pass sau Don’t Pass se stabilește înainte de a se arunca zarurile. Iată ce înseamnă fiecare pariu, conform regulilor de la Barbut:
  • Pass – selectat dacă se crede că zarurile vor cădea în scenariul câștigător “Natural” sau “Punct”. Don’t Pass – jucătorul alege dacă este sigur că suma zarurilor va cădea în categoria “Craps” sau “Point” (dar de data aceasta într-un scenariu perdant). Dacă iese 12, opțiunile de mai sus “trec” și se aplică o altă regulă. Indiferent de valoarea pariului, suma respectivă va fi returnată jucătorului care a făcut pariul.
  • Veniți/nu veniți. Diferența dintre prima și a doua categorie de pariuri este că pariurile Come/No Come sunt stabilite după prima aruncare a zarului, nu înainte de aceasta.
  • Astfel, dacă prima aruncare este un 7 sau un 11 și jucătorul a pariat pe “Come”, pariul este considerat câștigător. Dacă iese un 2, 3 sau 4, pariul este considerat o pierdere. Dacă apar alte numere, acel număr reprezintă un punct, iar jucătorul trebuie să arunce din nou zarurile. Aici, 12 este considerat neutru (din punct de vedere al regulilor de barbut: Push), nici perdant, nici câștigător. Nu vine – funcționează direct opus regulii discutate mai sus.
  • Pariul pe un număr este una dintre acele reguli ciudate privind pariurile făcute la timp pentru o aruncare de zar. Pariul trebuie să corespundă rezultatului obținut.
  • Pariuri. Odată ce participanții cunosc valoarea punctului lor, puteți paria pe un 4, 5, 8, 9 sau 10, sperând că numărul respectiv va cădea înainte de a apărea un 7, ceea ce duce la o pierdere.
  • Domeniul. Plasarea unui jeton pe teren înseamnă de fapt că jucătorul pariază că suma celor două zaruri va fi 2, 3, 4, 9, 10, 11 sau 12. Rezultatul final nu trebuie să fie neapărat 5, 6, 7 sau 8, dar trebuie să arunci zarurile și să speri că vei obține un câștigător.
  • Un mare 6, un mare 8 sunt, de asemenea, un fel de pariuri pe puncte. Atunci când adversarul pariază pe ele, celălalt jucător trebuie să spere că 6 și 8 cad înainte de 7-ul pierzător.

Citește și: Cele mai bine plătite joburi din România.

reguli-barbut

Citește și: Superbet Contact – Cum contactezi echipa suport Superbet.

Date interesante despre joc

Astăzi, jocul de blackjack este popular atât în cluburile demo cazinou netbet online și offline, cât și în afara acestora, în comunități mici și mari, la fel ca și acum câteva decenii. În afară de regulile clasice ale barbutului, există multe lucruri interesante de spus despre acest joc, în special despre influența pe care a emis-o în perioada comunistă. Istoria sa merge foarte departe în timp, iar astăzi este privit dintr-un alt unghi:

  • Un joc foarte popular în perioada comunistă. După ce jocul Bărbuț a devenit foarte popular în Statele Unite, acesta s-a răspândit și în Europa, inclusiv în România, unde a început să fie practicat pe scară largă. Jocul de barbut este cunoscut și sub numele de crapo (broască). Acest cuvânt descrie, de fapt, poziția jucătorilor care se așează pe podea sau pe trotuar pentru a juca. Acesta este modul în care mulți români au învățat pentru prima dată despre barbut. Seara târziu, împreună cu prietenii, pe trotuare sau în parcuri, jucau jocul de noroc, care era, de fapt, interzis în perioada comunistă. Acest lucru nu i-a împiedicat să continue aceste activități, deși de multe ori au avut consecințe neplăcute.
  • Barbut este partea sa negativă. Până în decembrie 1989, jocurile de noroc erau permise doar în locurile legalizate oficial. Cu toate acestea, zarurile (joc Bărbuleț), jucate de doi sau mai mulți jucători, reprezentau pentru românii din acea vreme o formă de divertisment, de socializare și, într-un fel, de revoltă. Unii jucau după reguli pentru bani, alții doar pentru distracție, dar în ambele cazuri simțeau bucuria de a putea sfida sistemul datorită acestei activități. Mulți dintre cei care sperau să scape de sărăcie sau visau la șansa de a câștiga mult cu un efort minim și-au pierdut toate bunurile, inclusiv casele.
  • Modern joc de Barbut. Este deja cunoscut faptul că unii lideri interlopi joacă sume mari de bani și își plătesc “datoriile” în stilul lor propriu. Acest lucru poate duce la conflicte grave sau chiar la decese în rândul acestei lumi interlope. Cu toate acestea, în ciuda acestor întorsături neașteptate, jocul de Barbut cu zaruri rămâne foarte captivant, distractiv și oferă mari șanse de câștig. Jucătorii îl pot juca în orice club și, de departe, cea mai convenabilă opțiune va fi cazinoul online, disponibil fără a ieși din casă. Însă, înainte de a paria, este recomandat să vă familiarizați cu regulile jocului de zaruri pentru a vă crește șansele de reușită.
4/5