Atunci când vorbim despre elita fotbalului continental, echipele de fotbal din Anglia, Spania, Germania, Franța și Italia nu pot fi în niciun caz trecute cu vederea. Dintre acestea este aleasă, de obicei, campioana Ligii Campionilor UEFA.

Ultima echipă care a reușit să străpungă acest pentagon a fost FC Porto, care a învins Monaco în finala din 2003. Atunci, antrenorul portughez Jose Mourinho a scris și continuă să scrie istorie în campionate europene puternice la Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United și acum la Tottenham. În ceea ce privește clasamentul țărilor în funcție de numărul de trofee ale Cupei Campionilor (ulterior Ligii Campionilor), Spania are 19, echipa națională de fotbal a Angliei 13, Italia 12, Germania 8, în timp ce Franța (deși este a cincea putere conform cotelor) are un singur trofeu al Ligii Campionilor. Franța este devansată de Olanda (6) și Portugalia (4). România, Serbia și Scoția au, de asemenea, câte un titlu în Cupa Campionilor.

Echipe de fotbal de top

Campionatul Britanic este unul dintre cele mai vechi campionate din lume, fiind înființat înainte de 1900. Formatul actual, Premier League, funcționează din 1992, când s-a trecut la formatul cu 20 de echipe, care se folosește și în prezent. De atunci, fanii cazinourilor de elită au putut să se bucure de echipele de fotbal din Anglia care oferă un super spectacol pe stadioanele din Arhipelag. Printre jucătorii care au făcut istorie în această perioadă se numără: A:

  • Alan Shearer (Newcastle, Blackburn Rovers, Southampton).
  • Wayne Rooney (Everton, Manchester United).
  • Steven Gerrard (Liverpool).
  • Thierry Henry (Arsenal).
  • Frank Lampard (West Ham, Chelsea).

Sunt cele mai bune echipe de fotbal care au triumfat în această perioadă, câștigând mai multe titluri de campioni, și anume:

  • Manchester United – 13.
  • Chelsea – 5.
  • Manchester City – 4.
  • Arsenal – 3.
  • Blackburn Rovers – 1.
  • Leicester – 1.
  • Liverpool – 1.

Aceste echipe engleze de fotbal s-au remarcat ca fiind cele mai bune marcatoare în acești 28 de ani de fotbal. Echipele engleze de fotbal impresionează, de asemenea, cu unele dintre cele mai frumoase și mai mari stadioane din Europa. Astăzi, posibilitatea de a urmări aceste meciuri online le permite fanilor nu doar să urmărească rezultatele, ci și să facă pariuri. La pauză, fanii sporturilor de noroc pot juca jocuri de cazinou gratuite sau pe bani, luptând pentru câștiguri cu adevărat valoroase.

Citește și: Table pe Bani Netbet – Joacă Backgammon Online Netbet.

Echipe de fotbal din Anglia de top

Cele mai bune echipe de fotbal din Anglia în Liga Campionilor

Echipele de top 4 din prima ligă din Anglia includ astăzi:

1. Liverpool este un club de fotbal englez. Liverpool este o echipă de fotbal engleză care a reușit să câștige primul său titlu în Premier League și al 19-lea la general. Pe lângă cele 19 titluri de campioană, a mai câștigat șapte Cupe ale Angliei, șase trofee continentale (Cupa Campionilor sau Liga Campionilor), trei Cupe UEFA și patru Supercupe europene. Liverpool FC, antrenată acum de germanul Jurgen Klopp, a câștigat și Cupa Mondială a cluburilor în 2019. Înființat în 1892, clubul este unul dintre favoriții din Marea Britanie și este apreciat și în Ucraina, mai ales după finala Ligii Campionilor din 2005 de la Istanbul, când cormoranii au învins AC Milan cu 3-3 și s-au impus la penalty-uri.

Liverpool este în prezent una dintre cele mai bune echipe din Europa, după ce a câștigat campionatul Angliei la fotbal în 2020 și Liga Campionilor în 2019, după finala britanică împotriva lui Tottenham. Alte cluburi englezești consideră că Liverpool este un model de urmat, în special trio-ul de jucători de atac Mo Salah, Sadio Mane și Roberto Firmino. Portarul brazilian Alisson Becker, care a venit la Liverpool de la Roma, este o figură importantă în echipă.

2. Manchester City. În ciuda a ceea ce se spune aici despre echipele de fotbal din Anglia, Manchester City, echipa antrenată acum de Josep Guardiola, nu a fost întotdeauna în campionatul englez de fotbal. Echipa a fost pe această listă în ultimii 10-12 ani. Când vine vorba de trofee, City are șase campionate (1937, 1968, 2012, 2014, 2018, 2019), șase Cupe ale Angliei, șapte Cupe ale Ligii și Cupa Cupelor câștigată în 1970. Dar au fost mulți ani în care cei porecliți “Citizens” au jucat și în League Two și chiar pentru scurt timp în al treilea eșalon (până la sfârșitul anilor ’90).

Citește și: Zile Norocoase și Numere Norocoase – Cum Profiți de Ele 2023.

În ciuda succesului din era Guardiola, patronii și suporterii clubului sunt dornici de f0tbalul trofeului liga 1, City nefiind prezentă la nicio finală sub conducerea antrenorului catalan. Cea mai bună prezență a fost în semifinala din 2016, pierdută în fața lui Real Madrid. Cei mai importanți jucători ai lui City în acest moment sunt mijlocașul belgian Kevin De Bruyne, portarul Ederson și extrema engleză Raheem Sterling.

3. Manchester United. Dacă ar fi să alegem o echipă reprezentativă a ultimilor 30 de ani în Marea Britanie dintre cluburile de fotbal din Anglia, ar trebui să ne concentrăm cu siguranță pe Manchester United, echipa antrenată de legendarul scoțian Alex Ferguson din 1986 până în 2013. Aceasta a câștigat 13 din cele 20 de campionate (toate 13 în format Premier League), două din cele trei titluri de campioană/Champions Cup/Champions League și Cupa Cupelor în 1991.

Old Alex a mai câștigat Supercupa Europei în 1991, Cupa Intercontinentală în 1999, precum și Cupa Mondială a Cluburilor în 2008. Mai mult, ultimul campionat câștigat de Diavolii Roșii s-a întâmplat tot sub conducerea lui Ferguson, în 2013. La acea vreme, United a fost net superioară lui Manchester City și Chelsea.

4. Chelsea Londra. Actualul “great four” echipa angliei ar fi incomplet fără Chelsea Londra, una dintre cele mai importante echipe de fotbal din Anglia. Londonezii și-au consolidat locul în panteonul fotbalului britanic după ce au câștigat Liga Campionilor în 2012, învingând în finală pe Bayern Munchen. Meciul a necesitat o lovitură de departajare la penalty-uri. În general, Chelsea a devenit în mod constant o echipă de Liga Campionilor de când a fost achiziționată de Roman Abramovici la mijlocul anilor 2000.

Citește și: Afacere păcănele – Cum Deschizi o Sală de Jocuri de Noroc.

Palmaresul echipei de pe Stamford Bridge cuprinde șase titluri de campioană (cinci în era Abramovici), opt cupe, Liga Campionilor în 2012, Europa League în 2013 și 2019, Cupa Cupelor în 1971 și 1998 și Supercupa Europei în 1998.  În mod clar, jucătorii de la Chelsea din era Abramovici au contribuit enorm la faptul că Chelsea a devenit unul dintre cele mai faimoase nume din fotbalul britanic și european.

5/5