Septica este un joc de cărți extrem de popular în România, jucat cu plăcere de oameni de toate vârstele. Datorită regulilor și evoluției jocului, șeptică ajută la dezvoltarea memoriei și a atenției, dar și la multă distracție în acest proces.

Ce fel de joc de cărți este acesta?

Jocul de cărți “Sevens” poate fi jucat atât într-o companie mică, cât și în familie sau cu prietenii. Este important ca la joc să participe de la doi până la patru jucători, ținând cont de faptul că pentru a juca patru jucători vor trebui să formeze perechi. Atunci când sunt implicați unul, doi sau trei jucători, șeptarul este un divertisment cu un singur jucător, în care fiecare jucător joacă pentru el însuși.

În situațiile în care sunt mai mult de patru persoane care doresc să joace, este posibil să se elaboreze o anumită strategie de joc care îi va implica pe toți: vor fi necesare două pachete de cărți de joc pentru a putea juca două jocuri în același timp. La sfârșitul fiecărui joc, câștigătorii vor concura între ei separat.

Citește și: Maxbet Bonus Fără Depunere 2023 – 50 Rotiri Gratuite Maxbet.

Pentru a învăța cum se joacă, trebuie mai întâi să cunoști regulile șeptica și care este scopul jocului. Jocul de cărți se joacă pe principiul acumulării de puncte, iar cel care adună cele mai valoroase cărți câștigă. Jucătorii pot, de asemenea, să taie cărțile concurenților lor pentru a le refuza șansa de a obține numărul dorit de puncte.

Evident, la fel ca în cazul altor jocuri, există unele caracteristici neoficiale care te vor ajuta să colectezi mai multe cărți – poți afla mai multe despre ele în secțiunea de reguli. De asemenea, puteți afla despre jocurile oferite de mister bit casino și caracteristicile acestora aici.

Șeptică, joacă Șeptică, regulile jocului Șeptică, cum să joci Șeptică

Septica 2023 Reguli și reglementări

Pentru a începe să joci, este important să știi cu ce carti se joaca septica și unde începe distracția. Pentru a începe, trebuie să iei un pachet de cărți și să le alegi doar pe cele care depășesc 7, astfel încât să ai în final 32 de cărți. Notă: dacă sunt 3 persoane care doresc să joace, este mai bine să dai doi optari și să rămâi astfel doar cu 30 de cărți. Optarii joacă un rol special atunci când septica este jucată de 3 persoane, așa că este recomandat să păstrați doar două dintre ele în pachet.

Citește și: Verificare bilet Superbet – Ghid Superbet verificare bilet.

Dealerul împarte patru cărți fiecărui jucător și apoi le spune jucătorilor să arunce pe rând câte o carte din mâna lor. Aici intervine una dintre cele mai importante reguli: tăierea cărților. Șeptarul este considerat o carte tăiată, așa că este foarte important pe tot parcursul jocului.

În plus, orice carte care are aceeași valoare cu prima carte dezvăluită este considerată carte tăiată. Așa cum am menționat mai sus, pe baza regulilor, un joc cu trei persoane poate fi jucat doar cu 2 optari, și iată de ce: atunci când un joc are trei jucători, optarii sunt, de asemenea, considerați cărți tăiate.

  • Dacă prima carte a primului jucător nu este tăiată, acesta are dreptul de a lua toate cărțile arătate de ceilalți jucători.
  • În cazul în care cărțile sunt tăiate, primul jucător are două opțiuni: fie permite jucătorului care taie să colecteze toate cărțile, fie le taie și el dacă are o carte tăiată.

Când primul jucător este eliminat, ceilalți trebuie să pună o altă carte. După ce primul rând de cărți a fost împărțit, trebuie să se împartă din nou câte 4 cărți de persoană. Dacă la sfârșit au rămas mai puține cărți, cărțile rămase sunt împărțite în mod egal.

Dealerul poate ține scorul după fiecare joc încheiat pentru a obține un scor final, în special dacă se dorește ca jocul să fie cât mai competitiv posibil. Din punct de vedere valoric, există două cărți care aduc puncte jucătorilor: Valetul și Asul. În sistemul de reguli septice, fiecare dintre aceste cărți valorează un punct. Câștigătorul jocului este cel care obține cele mai multe puncte.

Citește și: Cum se joacă Remi Online gratuit sau pe bani reali.

Iată și un sfat bun de aplicat dacă vrei să înveți cum să joci septica online în mod inteligent: primul jucător care are mai multe cărți de aceeași culoare în mână (de exemplu, două dame) ar trebui să aleagă una dintre aceste cărți. În acest fel, pe lângă trefle, cartea va deveni o carte tăiată, iar jucătorul o va putea folosi în cazul în care celălalt jucător elimină ceea ce a fost luat. Dacă doriți să încercați un alt joc de cărți, cazinou online oferă multe alte opțiuni de divertisment pentru toate gusturile.

Septica

Cum se joacă alte variante de joc

Fiind o distracție atât de populară, jocul septica are și câteva variante care pot fi adoptate în funcție de preferințele jucătorilor. De exemplu, una dintre cele mai cunoscute reguli prevede că, atunci când sunt 4 jucători, jocul se joacă în perechi. Atunci când jocul se joacă în perechi, nu trebuie uitată o regulă importantă: partenerul este un aliat, nu un adversar. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să-i tai cărțile în niciun caz, iar lucrul interesant este că așii și valeții sunt colectați de amândoi, deoarece punctajul este calculat la nivel de pereche.

O variantă mai puțin populară a acestui joc de cărți este Septica americana. Chiar dacă nu este foarte răspândită în țară, pasionații de jocuri de noroc pot totuși să se familiarizeze cu regulile acestei variante și să învețe să joace atunci când doresc să se diversifice și să le arate prietenilor un nou mod de divertisment.

În septica americana online, fiecare jucător primește 5 cărți, iar o carte este afișată cu fața în sus de la început. Pe această carte, fiecare jucător plasează una dintre cărțile sale, care trebuie să fie de aceeași valoare sau culoare – similar cu jocul Macau. Persoanele care nu au cărți identice trebuie să tragă o carte de jos, pentru a schimba culoarea de treflă se folosește culoarea.

Valetul este folosit pentru a forța următorul jucător să ia două cărți, asul forțează o mutare, iar jucătorul care mai are doar două cărți trebuie să declare că mai are o carte. Spre deosebire de regulile clasice ale septicopiilor, în jocul de cărți american nu câștigă cel care are cel mai mare scor, ci cel care scapă primul de cărțile din mână. Acum, știind despre interesantul joc de cărți septica, regulile și modul de joc, puteți trece la distracție alături de cei dragi și vă puteți încerca norocul de a deveni campion.